Filicudi, øen “af djævelen” eller “af hekserne”: historie og Oprindelse af et af de roligste steder i den Æoliske øhav

Filicudi, øen “af djævelen” eller “af hekserne”: historie og Oprindelse af et af de roligste steder i den Æoliske øhav

Øen Filicudi er en af de syv, der tilhører øgruppen De Æoliske Øer. Det er den vestligste efter Alicudi og den femte i størrelsesorden, der går forud for Alicudi og Panarea. Administrativt hører det til Lipari kommune.

Øen Filicudi: historie og oprindelse
I begyndelsen var dets oprindelige navn Phoinicussa eller Phoinicddss, fra substantivet phoini., som på oldgræsk betyder dværgpalme, i oldtiden udbredt på territoriet og stadig til stede i dag i nogle områder. Filicudis historie skulle gå tilbage til den neolitiske, som det fremgår af ruinerne, der findes i den neolitiske landsby på udkanten af Capo Gra .iano. Disse fund har rekonstrueret nogle fragmenter af livet på den tid, hvor obsidianen blev arbejdet og helbredt, et vulkansk glas, hvis dannelse skyldes den hurtige afkøling af lavaen. Takket være disse fund var det muligt at oprette en del af det Æoliske arkæologiske museum, der indeholder nogle af disse ruiner. Indtil de tidlige ‘900 blev Filicudi også kaldt “Devil’ s island “eller” witchitch ‘s island”

De gamle mennesker på Sicilien, indtil de tidlige ‘900, kaldte det også” Djævelens ø “eller”hekser”.

Øen Filicudi: geografi og ikke kun…
Dens vestlige position og dog fjernt fra Sicilien og fastlandet betyder, at øen ikke er let tilgængelig eller beboelig. Der er faktisk omkring 200 indbyggere, der beboer Filicudi hele året, og antallet stiger markant med et par tusinde kun i sommermånederne. Der er de gamle beboere, der søger afslapning, der drage fordel af et par dage af ferien på at stoppe en lidt mere stabilt, og så er der de nysgerrige turister, der lander for en hurtig touch og undslippe fra den nærmeste Lipari, Salina og til at besøge øen på en dag. “Livet” på øen fordeles hovedsageligt mellem Filicudi Porto, Valdichiesa, Pecorini, Pecorini Mare, Canale og Rocca di Ciavoli, alt sammen forbundet med en enkelt asfaltvej, som du kan gå. Selv på denne ø er der faktisk ingen biler. Dominerende Filicudi, fra det geografiske og landskabelige synspunkt, er Mount Fossa delle Felci, en uddød vulkan på 773 meter. Men han er ikke alene. Der er, i virkeligheden, syv andre, alle de lange lukke ned og ødelagt af erosion: disse er La Sciara, Montagnola – klaver Sardo, Monte Terrione, Monte Guardia, Capo Graziano, Monte Chiumento, Riberosse.

Øen Filicudi: økonomi, transport og kultur
Blandt de vigtigste landbrugsprodukter, der er til stede i Filicudi der er kapers og figner, mens de vigtigste aktiviteter, der er typiske for det sydfynske øhav: turisme i sommermånederne og fiskeri, praktiseres mindre end de andre øer, men ved at tvinge ting, at være på en ø – men hyppige. Filicudi forbinder til fastlandet og andre øer ved søtransport, hvad enten skibe eller flyvebåde. Hyppige ture til og fra Mila..o, men også til og fra Palermo, og der er også en forbindelse med Napoli. Landingerne finder sted i Filicudi Havn eller i Pecorini Mare. Ud over de sædvanlige strande, Museum og Fossa delle Felci allerede nævnt, på øen der er et par steder at besøge, såsom Kirker Santo Stefano og San Giuseppe, Grotta del Bue Marino, Rock Giafante, Punta del Perciato og Kværne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *