Horcynus Orca Park, vuggen af viden i Messina: romanen, MACHO og forbindelsen til havet

Horcynus Orca Park, vuggen af viden i Messina: romanen, MACHO og forbindelsen til havet

Forbindelsen mellem Messina og havet er lige så gammel som Siciliens historie, Øen par e .cellence, rocket af bølgerne i Det Ioniske og Tyrrhenske Hav, der blandes mellem strømmene i sundet. En kilde til kunstnerisk og kulturel inspiration, scenen med historier om dagligdagen og heroiske feats, afsluttet i historiebøger og fantasihistorier, havet har altid drillet menneskets fantasi med sine legender og charmen i dets uudforskede dybder, hvor uvurderlige skatte kunne findes som forfærdelige abyssale monstrosities. I Messina er der et sted at sige en vugge, der omslutter Historie, Viden og kultur, der er uløseligt sammenflettet med havet. Vi taler om Horcynus Orca Park, der alle er inspireret af enslydende roman af Stefano D ‘arrigo og forvaltes af instituttet, der bærer hans navn med et tredobbelt sæde mellem Scylla og Charybdis’: på Capo Peloro (Messina); i den tidligere banegård og i slottet Ruffo i den gamle bydel i Scilla (Reggio Calabria), og i den Platform Trold Ganzirri (Messina).

Parken huser et bibliotek, rum dedikeret til visuel-teatralske eksperimenter, tværfaglige interaktive ruter, moderne kunst, fordybende installationer til observation af havbunden, miljøer udstyret til at studere de kaotiske fænomener i sundet. Det spænder fra marinbiologi til fysik, fra naturvidenskab til arkæologi, fra kunst til Jordvidenskab, fra litteratur til antropologi, alt sammen med en særlig henvisning til det marine økosystem.

Romanen af Stefano d ‘ Arrigo
Parken har sit navn fra romanen med samme navn, ‘Horcynus Orca’, skrevet af Stefano D ‘ Arrigo i 1975. Historien fortæller historien om ‘ Ndrija Cambria (Andrea Cambria), en sømand fra Regia Marina Italia, der prøver at vende tilbage til sin Sicilien, der krydser krigsherjede Italien. Veteranen forlader Napoli og krydser bagagerummet, der også passerer gennem Calabria, og realiserer konfliktens ødelæggelse. Landede på Sicilien ” ndrija indser, at han ikke er ankommet i den jord, han havde forladt: øen er blevet bragt i knæ af krig, nedbrydning og elendighed regere øverste. De gamle værdier af havet og de lokale er nu korrupte. I løbet af sin karriere, er nu en kamp for overlevelse, og hovedpersonen er ledsaget af visioner og drømme med fere, glubende delfiner og andre af havets monstre, herunder Orcaferone – Horcynus Orca, som giver titel til romanen, monstrøse væsen, der symboliserer den ruin af verden i løbet af krigen.

Den monumentale kompleks af Capo Peloro eller Toowerer af den engelske’
Ancient monumental comple., med en af de ældste befæstede fyrtårne i Mare Nostrum, der ligger på kanten af Capo Peloro naturreservat. Takket være den arkæologiske udgravning, der blev udført under restaureringen, blev det kendt om en bosættelse, der eksisterede siden Bron .ealderen. Efter restaureringen udført af Horcynus Orca Foundation, inde i strukturen er der MACHO og nogle interessante ruter knyttet til havet og arkæologien.

macho

Forkortelsen står Horcynus Orca Museum of Contemporary Art. Strukturen er kurateret af Martina Corgnati og blev grundlagt som en del af et forskningsprojekt om billedkunst af middelhavsområdets kulturelle og geo-politiske sammenhænge, der er gennemført siden fødslen af Horcynus Orca Foundation. Samlingen, åben og i kontinuerlig berigelse, er blevet udvidet takket være generøsiteten hos adskillige donorer, kunstnere, samlere, kritikere og teoretikere. I dag tilbyder MACHO en samling af hundrede værker, der udstilles i den permanente besøgsrute, og et videoarkiv på omkring 500 titler, værket af 200 kunstnere og mere.

Fordybende Værelse
En af de mest ekstraordinære dele af hele komplekset. Efter en indledende fase af teknologisk forskning er der oprettet et rum med videoprojektorer, der takket være brugen af 3D-modeller og den perfekte synkronisering af fremskrivningerne genskaber unisont videobegivenheder med stor indflydelse for besøgende på vægge, der er følsomme over for berøring. Den første prototype, Salamare, præsenterer 4 medrivende historier på temaet Strædet over Havet, resultatet af en sti, der realiseres gennem forskning, organisation, metadata og optimering af arkivmateriale.

Denne type teknologi gør det muligt at understøtte titler relateret til:

interventioner, der bruger nye former for interaktion og integration mellem kunstens forskellige sprog;
Projekter for videnskabelig formidling;
rehabiliterende sensoriske veje til autistiske børn;
uddannelsesstier.
Arkæologisk Rute
Udgravningerne blev foretaget af Tilsyn af arkæologiske kulturarv i Messina tæt på Torre del Faro, eller fortino degli Inglesi, har lov til at bringe lys bunden af fyret af Romertiden, sammen med hvad der er tilbage af dem, der var cisterner deputed til indsamling af regnvand og andre materialer. Fyrtårnet, i kejserlige romerske tider, synes at være det største i Middelhavet sammen med Ale .andria i Egypten. Ruten er begyndelsen på en” rejse ” for at opdage de forskellige bosættelser, der har fulgt hinanden i dette område, hvilket skaber en særlig overlapning af stilarter og mangfoldighed i brugen af strukturerne.

Alfabeter af de to have
Permanent vej mellem videnskabelig formidling og moderne kunst. Stien uden for rummet er dedikeret til Terracotta-miljøet og tilbyder kreative ideer til naturlige overflademiljøer: vi undersøger de store hvaler, bregner og delfiner, der regelmæssigt migrerer over sundet, den flora og fauna, der er typisk for sundet. Det indre område vedrører medium dybde og dybe miljøer. I midten af rummet, i et rum uden lys med stor følelsesmæssig påvirkning, er der en unik samling af Abyssal fisk, sundet monstre.

Sandens have
The Garden of Sands har udsigt over det spektakulære landskab i Messina-strædet. Dette er rummet foran bygningen” e.tiro a volo”, hvor du kan observere de kaotiske fænomener, der skyldes fusionen af vandet i Det Ioniske Hav og Det Tyrrhenske Hav. Haven er en del af et projekt, der delvist har genskabt den originale kystklit, der forsvandt på grund af stedets stærke antropisering. I haven kan man beundre en del af den permanente samling af Moderne Kunst Af Instituttet, blandt hvilke skulpturer omstændigheder ved Karpüseeler og dykke med Rainer Schlüter, der fortjener særlig omtale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *