Landskab foto: få bedre kompositioner – hans strand tips

Landskab foto: få bedre kompositioner – hans strand tips

Før vi begynder at fotografere, giver landskabsfotografen sin strand nogle første tip.

– Tænk på dispositionen, når du bygger Billeder: find en klippe i forgrunden, der har en dejlig form eller farve, en midterdel med havet og horisonten og derefter en baggrund med en himmel, hvor der kan være nogle dejlige skyer.

Vi er i det nordvestlige Skåne, på Kullahalvnn, og de dramatiske klipper, der falder ned i havet ved Kullens Fyrtårn, er stedet for vores billedskabelse. Photooom fotorejser i samarbejde med Kamera & Bild har inviteret til værkstedet, og hans strand er fotografen, der deler sin viden.

– At have i et hjørne en stor sort sten eller noget helt hvidt er ikke så smart, så bliver det til en øjenmagnet, der ødelægger hele sammensætningen. Så før du trykker på aftrækkeren, altid kontrollere de fire Hjørner-at de er cool. Der er intet at sutte dine øjne på. Hjørnerne skal være harmoniske.

Hans hints selv at motion blur kan være smuk at give liv til havets bølger. Men så skal det gøres på en tankevækkende måde.

– Min erfaring er, at bølgerne ser bedst ud, hvis de bevæger sig om et halvt sekund. Så får du en dejlig bevægelse, mens du opretholder tekstur i vandet. Det ryger ikke bare. Men hvis du vil have havet som et udbenet gulv, så er det lange gange, der gælder, siger Hans og tilføjer, at der er eksponeringstider, der skal undgås fuldstændigt:

– For eksempel bølger bevæger sig på en 15 del eller 30 del. Det vil bare være en sløret bølge, men ikke en god sløring. Hvis du har noget, der bevæger sig på billedet, skal du sørge for, at det bevæger sig betydeligt. Hvis det bevæger sig for lidt, bliver det bare et sløret billede.

Endelig et opkald, før det er tid til at begynde at fotografere:

– Pas på, hvor du sætter dine fødder. Risikoen for forstuvning er stor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *