Lipari, den” søde ” ø: luft af normalitet og charmerende strande i hjertet af den Æoliske øhav [foto]

Lipari, den” søde ” ø: luft af normalitet og charmerende strande i hjertet af den Æoliske øhav [foto]

Den største, en af de tætteste på Mila..o (efter Vulcano) og den mest”normale”. Således kunne man beskrive Lipari, en af øerne i den Æoliske øhav. Hvorfor den mest “normale”? Fordi det måske er det rigtige kompromis, den rigtige mellemgrund, blandt alle de andre. Det er tættere på en rigtig by, fra toppen af sin cirka 10-12 tusinde indbyggere, det er også muligt at transit med biler, og er udstyret med alle de væsentlige ydelser, at selv de mindre øer som Panarea og Stromboli, for eksempel, der er flere steder at “bide og flygte”, fra “en dag er væk”. I Lipari kan du derimod leve hele året rundt. Lipari er kort sagt mere “på en menneskelig skala”.

Lipari kan kaldes “den søde ø”. Oprindeligt blev det faktisk kaldt Meligunis, fra den græske “søde”, netop. Det er faktisk sødt, venligt, øen Lipari. Det byder dig velkommen, fanger dig, fra toppen af sine charmerende strande. De hvide strande, for eksempel, kendetegnet ved havbundens særegenhed, præget af den tidligere vulkanske aktivitet. Ligesom alle de andre øer i den Æoliske øhav er Lipari faktisk også resultatet af adskillige vulkanudbrud, der har fundet sted i årtusinder. Den sidste, der fandt sted i 1230, betyder, at den stadig kan betragtes som en aktiv vulkan, selvom den er i en hvilende fase. Ikke bare antikke græske Meligunis, selvom. Lipari i oldtiden var også kendt under navnet Lipara, fra det græske fedt, rige, forstået som storhed og udvidelse.

Øen er opdelt i de tre kommuner i Santa Marina Salina, Malfa, og Leni og er repræsenteret ved landsbyerne Acquacalda, Canneto, Pianoconte og Quattropani. Den højeste top er Mount Chirica, fra toppen af sin 602 meter høje. På landskabsniveau, som nævnt før, er de smukke strande mesteren. Den Hvide Strand ved foden af pimpsten stenbrud, hvorfra den kendte type sten er udvundet, men også Pietra, Liscia, Porticello, Punta Castagna, der frekventeres for snorkling aktiviteter, eller Seagull Beach. Altid opholder sig på temaet” turist”, for dem, der tænkte på en tur, eller blot ønsker at opleve nattelivet i Lipari, er det tilrådeligt at bugten Marina Corta, som vrimler med barer og klubber af alle slags. Den mest frekventerede gade, den i real center, er i stedet Corso Vittorio Emanuele. Fra Via Garibaldi, så vi igen et af symbolerne på den ø, Lipari slot, men også med Piazza Ugo di Sant ‘ onofrio, netop den førnævnte Marina Lunga. Marina Corta veksler også med Marina Lunga, repræsenteret ved promenaden, der forbinder Lipari med Canneto.

Fra et kulturelt synspunkt kan man ikke undlade at nævne det Æoliske regionale Arkæologiske Museum, som ligger lige inde i slottet Lipari. Her er samlingen af vidnesbyrd og historiske fund af alle øerne, der udgør den Æoliske øhav. Blandt begravelsesmaterialer, vaser, keramik, teatralske masker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *