Mere film til nutidens fotostuderende “”et behov i det professionelle liv”

Mere film til nutidens fotostuderende “”et behov i det professionelle liv”

Ude på havet er bølgerne endnu ikke høje nok. Det regner let og blæser moderat, men mere af det er nødvendigt senere for bølgerne at opbygge yderligere. Imidlertid, et kig i appen “Magic tang” får de fem piger ved havkanten til at håbe på mere, prognosen lover større bølger foran middagstid.

“Vi starter med at køre nogle synkroniserer,” siger Anna Bredberg, der sammen med Julia Koch er på Torö nedenfor Nynäshamn til film, og de tre andre piger – surfere. Og så har bølger selvfølgelig mening.

Anna kaster sig allerede vant til filmbetingelser. Efter næsten otte ugers moving picture kursus på Nordens Fotoskola, er hun og Julia begyndt at komme ind i en bestemt rutine med at fortælle med lyd og billede. “Sync” er lig med intervie..

– Vi bruger derefter intervie .ene som” tal over ” gennem hele filmen. Det vil være mere en god følelse gennem filmen, ikke så meget reportage, forklarer Anna til mig, mens vi går langs stranden og leder efter et godt miljø for synkronerne.

“Ville det ikke være helt rart på træet der, som rammer lidt” foreslår Julia til Anna, der monterer stativet. Julia tager Sennheiser-myggen ud og forbinder dem med “Tascam”, en lydoptagelsesenhed. Filmoptagelse gør de derefter med deres DSLR-kameraer, Nikon D4S og Canon 5D Mark III. for at optage atmosfærisk støj monterer de også en Røde mikrofon på et af kameraerne.

Det er en masse teknologi at huske på. Film er ikke enkel.

Og mere vil det være, fordi Anna og Julia har til hensigt at tage på våddragter og bringe et kamera i havet-monteret i et vandhus.

– Skal du filme surf, skal du gå “hele vejen”, siger Anna og Julia er enige:

– Jo mere energi og engagement du lægger i, jo bedre bliver det.

Det eneste problem, hun ser det, er, at deres våddragter måske ikke er tykke nok. Så her en måned før jul er der ikke mange grader i vandet, selvom vinteren på samme tid er højsæsonen for denne type aktivitet.

– Hvis du vil surfe i Sverige, er en vinter våddragt vigtigere end en sommer våddragt. Det er om vinteren, det er bedst bølger, siger surfer Matilda Ahlberg.

Ved siden af hende står Stine Olsson, der henter en termos kaffe, noget som Surf buddy Helena Grane ikke nægter.

Bedre holde varmen så længe du kan.

Korte Informationsfilm
En uge før Anna og Julia film surf møder jeg dem på deres skole ude på biskopper-Arn north nord for Stockholm. Nordens Fotoskola er et af Sveriges mest velrenommerede fotokurser, som i næsten fire årtier har formet eleverne til at blive dygtige billedfortællere. Selvom meget i skolen drejer sig om stillbilledet, har det bevægende billede fået mere plads, som branchen kræver det. Derfor er jeg her for at stille spørgsmålet: bevæger det sig noget, der bliver stadig vigtigere i fremtiden?

– Ja, det er det.

Svaret får jeg fra Martina Iverus, dokumentarfilmskaber og dokumentarfotograf, der er i skole i denne uge for at lede modulet “informationsfilm” i kurset “moving picture .ith sound”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *