Messina og det historiske Calapaj-D ‘ alcontre-palads: symbolet på en by, der er så stærk til at modstå jordskælvets drama

Messina og det historiske Calapaj-D ‘ alcontre-palads: symbolet på en by, der er så stærk til at modstå jordskælvets drama

Calapaj-D ‘ alcontre-paladset er en af de meget få bygninger i byen Messina, der slap væk fra det ødelæggende jordskælv i 1908 og nedrivningerne efter jordskælvet. Det er en bygning fra det attende århundrede designet af en anonym forfatter, der ligger på den gamle Via (Strada) San Giacomo, i det historiske centrum, nær katedralen. Af gammel adel og oprindelse, der er tabt over tid, op til Norman gange, titlen af fyrster Alcontre i Bruzi, sammen med marquises i Roccalumera, og tæller Quintana, der oprindeligt tilhørte La Rocca familie, var blevet sendt til Messina Hus, af tin, efter et ægteskab.

Går tilbage til midten af det syttende århundrede, det er en tre-etagers bygning med størst vægt på de central-gulvtæppe, og med en ramme prydet med acroteri og guirlander fastgjort, med yndefulde elegance, på windows. Paladset er det eneste tilbageværende eksempel på en statelig bygning, der henviser til byens velhavende og aristokratiske klasse. Det er omkring 1770, at det tilhørte medlemmer af filialen relateret til den lige så ædle Calapaj-familie. Indgangen er kendetegnet ved en smedejernsport, der giver adgang til den indre gårdhave og trapper, der skitserer elementer, der repræsenterer dynamiske naturskønne effekter. Blandt de dokumenterede værker er skulpturen inspireret af Spinario eller Giovine intendo a Cavar una thorn da pie af Antonello Gagini, en Bron artifacte artefakt bestilt som dekoration af en kilde placeret i trappen.

Af den pragt og rigdom, af den adelige familie Calapaj, men også med deres hverdag og deres daglige liv, bygningen tilbyder et interessant indblik: bygningen er erege på to etager, herunder ikke kælderen har egen indgang med en smedejerns port, der, når krydset, det giver gratis adgang til den indre gårdhave. Dette giver ud over trappen følelsen af et privat Torv; til støtte for hvilket vi også finder indkvartering til Vogne og heste og husene til servitude, elementer, der er til stede i betragtning af paladsets sociale formål. I betragtning af den store historiske og dokumentariske betydning blev paladset ikke overladt til at opgive, i dag er det faktisk beboet af privatpersoner. Beliggende i et af de mest stemningsfulde steder i det historiske centrum, næsten suspenderet, mellem Domkirken og Bebudelsen af Katalanerne, calapaj-d’alcontre Palace stadig giver mulighed for dem, der er heldige nok til at beundre det, at være i stand til at synke, med fantasi, i skoene af en aristokratisk Messina af ‘700.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *